Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση cookies. Διαβάστε περισσότερα...

Τι είναι η φαρμακευτική κάνναβη;

Posted by Annabis Greece 19/07/2017 0 Comment(s) Blog,

Πολλοί από τους καταναλωτές φυσικών και μη προϊόντων, δε γνωρίζουν τις πραγματικές ευεργετικές ιδιότητες της κάνναβης ως φυσικό συστατικό, συνδέοντάς τη με ψυχοδραστικές επιπτώσεις. Δυστυχώς είναι ένα παρεξηγημένο φυτό για το οποίο η κοινή αντίληψη είναι ακόμη αρκετά συγκεχυμένη. Εσείς θέλετε να μάθετε περισσότερα;

 

Στο ακόλουθο άρθρο θα εξηγήσουμε τις διαφορές μεταξύ κάνναβης και μαριχουάνας, δύο φυτών που εκ πρώτης όψεως έχουν κοινά χαρακτηριστικά ωστόσο είναι εντελώς διαφορετικά.

 

Φαρμακευτική κάνναβη vs Μαριχουάνα

 

Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη ομοιότητα; Και οι δύο προέρχονται από την ίδια φυτική οικογένεια “Cannabis Sativa”. Η κύρια διαφορά μεταξύ τους είναι ότι η μαριχουάνα περιέχει την τετραϋδροκανναβινόλη (THC), τη γνωστή ψυχοδραστική ουσία που ευθύνεται για τις ψυχότροπες παρενέργειες. Αντίθετα στην κάνναβη δεν περιέχονται παρά απειροελάχιστα ίχνη της συγκεκριμένης ουσίας χωρίς καμία απολύτως επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, το THC που περιλαμβάνεται στα προϊόντα που διακινούνται στην ευρωπαϊκή αγορά δεν μπορεί να υπερβαίνει το 0,2% - συγκέντρωση που θεωρείται αμελητέα για τον οργανισμό μας. Σε φαρμακευτική χρήση είναι γνωστή ως φαρμακευτική κάνναβη και οι εφαρμογές της είναι τόσο ποικίλες, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοτεί τις καλλιέργειες ή φυτείες της.

 

Πώς καθιερώθηκε όμως η κάνναβη να συγχέεται με τη μαριχουάνα? To φυτό της κάνναβης βαπτίστηκε μαριχουάνα από τους Μεξικανούς και η κυβέρνηση των ΗΠΑ άρχισε να χρησιμοποιεί ευρέως αυτό τον όρο μέσα από διάφορες εκστρατείες ευαισθητοποίησης, επιβάλλοντας κυρώσεις και συνδέοντάς το με την παράνομη διακίνηση. Ταυτίστηκε λοιπόν λανθασμένα το φυτό της κάνναβης αποκλειστικά με τη χρήση μαριχουάνας.

 

Ωστόσο οι χρήσεις και οι εφαρμογές του φυτού της κάνναβης είναι ποικίλες:

  • - Ίνες κλωστοϋφαντουργίας: η κάνναβη έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για τη χρήση υφαντικών ινών. Επιπλέον, υπάρχουν φήμες ότι τα πανιά που χρησιμοποίησε ο Χριστόφορος Κολόμβος για το ταξίδι του στην Αμερική ήταν κατασκευασμένα από κάνναβη. Ακόμη και σήμερα χρησιμοποιείται για την κατασκευή σχοινιών υψηλής αντοχής ή ρυμούλκησης.
  • - Οικολογικά καύσιμα: όπως λιπαντικά, βιολογικά πλαστικά και τα παράγωγά τους.
  • - Πολτός για χαρτί
  • - Καλλυντικές και θεραπευτικές εφαρμογές: όπως με τα προϊόντα Annabis υπό μορφή κρέμας, αλοιφής, ελαίου ή λοσιόν που ενδείκνυνται για τη συμπληρωματική φροντίδα και ανακούφιση από διάφορα προβλήματα υγείας.
  • - Υγιεινή διατροφή: στις ΗΠΑ ή τον Καναδά, η κάνναβη θεωρείται υπερτροφή και καταναλώνεται σε διάφορες μορφές όπως: έλαια, σπόροι σαλάτας, αλεύρια ή σε συμπληρώματα διατροφής.

Ελπίζουμε με αυτό το άρθρο να εξαλείψαμε οποιαδήποτε αμφιβολία σας για τη χρήση προϊόντων με φαρμακευτική κάνναβη. Τώρα γνωρίζετε ότι η κάνναβη είναι ένα πραγματικά θαυματουργό φυτό με πολύ περισσότερες ιδιότητες και χρήσεις από αυτές που της αποδίδουν.

 

Σε επόμενο άρθρο μας θα αναλύσουμε ποια είναι τα μοναδικά χαρακτηριστικά του φυτού και τι μας προσφέρει σε καλλυντική χρήση. Μέχρι τότε stay tuned και μη διστάσετε να μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα Annabis και να κάνετε τις αγορές σας online στο: www.medicannabis.gr.